ENIGMATIKA i druge zavrzlame
Da biste uzeli učešće u radu foruma, morate biti prijavljeni, a ako niste registrovani najpre se registrujte. Hvala.
ENIGMATIKA i druge zavrzlame

Forum za enigmatiku, logiku i zabavu
 
PrijemKalendarGalerijaČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 0:58

Ništa ja od onog što si ti rekao nisam izvrnuo. Naprotiv, ti si taj koji sve vreme pribegava nekim jezičkim vratolomijama jer ti je iz nekog neobjašnjivog razloga teško da se izviniš što si rekao da su članovi SZS bojkotovali takmičenje.

Iz svega što je rečeno nije naročito teško zaključiti:

a) Niko nije bojkotovao takmičenje.

b) Niti je kolega Bovan nekakav častan izuzetak zbog poslatog izvinjenja o neučešću, niti su ostali enigmati nečasni samo zato što ti nisu poslali reply na mejl.

c) Nema potrebe da ti se bilo ko pravda što nije pronašao vremena da učestvuje, pogotovo ne ako se uzme u obzir da i ti vrlo često propuštaš takmičenja. S obzirom da sam već bio učesnik optimizacijskih prvenstava Srbije, mogu kazati da sam ranije imao više i vremena i energije za ovakve zahtevne zadatke, a isto sam čuo od još nekih kolega.

Više radi Jovane, a manje kritikuj, jer veoma dobro radiš, a u kritikama donosiš ničim utemeljene i netačne zaključke (kao svojevremeno kad si me vređao zbog teške, ali pravedne odluke koju sam doneo u spornoj situaciji u Ligi rešavača).

Pozdrav!


Poslednji izmenio Quizmaster dana Sre 21 Dec 2011 - 1:02, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
majklBroj poruka : 8
Datum upisa : 29.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 1:00

Quizmaster ::
...da naš... da smo ... Kažeš nam ... moramo svi ... pošaljemo ...

Don QuiCHO(zmas)Tte(r), neshvaćen..., u odbrani nejakih... Kojih to? Ko zna ?? Ko to mi svi ???


ps ko je propustio - propustio. ako neki od zadataka privuče nekoga da se pojavi neki naredni put, neko će se već potruditi da nekim novim idejama zadovoljstvo u rešavanju bude nešto veće, nešto drugačije, nešto zanimljivije ....

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 1:47

majkl ::
Quizmaster ::
...da naš... da smo ... Kažeš nam ... moramo svi ... pošaljemo ...

Don QuiCHO(zmas)Tte(r), neshvaćen..., u odbrani nejakih... Kojih to? Ko zna ?? Ko to mi svi ???

Kolega Milovane, sve je u mojim porukama vrlo jasno i precizno, stoga ne vidim kako jedan inteligentan čovek poput tebe ne shvata značenje prostoproširenih rečenica. No, imam strpljenja, pa ću odgovoriti i na ovu tvoju poruku:

"Da smo bojkotovali..." - Kolega Novaković je rekao doslovce "Tako se desio paradoks da upravo članovi SZS najviše bojkotuju takmičenje". Ja sam uvređen takvom netačnom konstatacijom i tvrdim da su članovi SZS (a među njima i ja) propustili takmičenje isključivo usled nedovoljno vremena i energije za tako zahtevne zadatke.

"Da naš sajt..." - Budući da su se kritike odnosile na neaktivnost sajta SZS, kao i na bojkot takmičenja od strane članova SZS, vrlo je logično to što govorim o NAŠEM sajtu i o NAŠIM članovima koji su neopravdano prozvani. Te prisvojne pridevske zamenice mogu da upotrebim iz prostog razloga što govorim kao član SZS (dok će Novaković naravno reći VAŠ sajt).

"Kažeš nam..." - Odnosi se na sve nas koji pratimo ovu diskusiju (ima nas sigurno još osim tebe i mene, mada smo i nas dvojica dovoljni za upotrebu te reči).

"Moramo svi da pošaljemo..." - Odnosi se na sve nečasne kolege enigmate, koji za razliku od kolege Bovana (tog časnog izuzetka) nisu poslali obaveštenje kolegi Novakoviću da nemaju vremena za sastavljanje ukrštenice.

Dakle, Milovane, ja stvarno ne znam šta ti hoćeš i šta tebe pogađa u ovoj diskusiji. Niti iko priča u tvoje ime, niti imaš ijedan razlog da upadaš sa nekakvom kvaziduhovitošću o Don Kihotu. Ako smatraš i ti kao Jovan da je bilo nekakvog bojkota od strane članova SZS, onda nam to kaži otvoreno, a ako ne misliš da je bilo tako onda bi (pošto si se već ničim izazvan uključio u diskusiju) trebalo da podržiš moju tvrdnju.

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
majklBroj poruka : 8
Datum upisa : 29.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 2:53


Strpljenja imam makarkol'ko.

"sve je u mojim porukama vrlo jasno i precizno"
sasvim jasno i neprecizno.

"stoga ne vidim kako jedan inteligentan čovek poput tebe ne shvata značenje prostoproširenih rečenica."
eh. Smile mogao si to naći u mojim prethodnim porukama.
pišeš kao da govoriš u ime SVIH, NEKIH... Iznesi svoje mišljenje i nemoj misliti da i drugi tako misle. Još gore, da treba tako da misle. Najgore - da nisu u pravu ako tako ne misle.

"nas iritira", "biće nam drago" - reci MENE iritira, MENI će biti drago... Na to sam pokušao da ti ukažem. To je tvoje mišljenje. TVOJ stav. Mene kao člana SZS NE ne iritira i DA biće mi drago. Bar za to NE si neprecizan.

Sajt SZS je neaktivan. Naš, vaš, ma čiji - tako će postati tuđ, ako to već nije.

Dakle, ništa neću. Ne mogu reći ni da me pogađaju tvoje reči. Pa i kada postavljaš pitanje o inteligenciji ili kada kažeš
"kvaziduhovitošću o Don Kihotu". I ne mislim da treba da budem izazvan da bih se uključio u diskusiju. U prethodnom periodu za neaktivnost su svi, uključujući i mene, isticali da je problem novac. I mislim da jeste. Za učešće u ovom takmičenju to nije bila prepreka. Zato smo, kao autori, očekivali veći odziv. Ali, šta je tu je. Svako ima svoje razloge i ja to poštujem.

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 3:34

Milovane, jesi stručnjak za tehniku i kompjutere, ali se u jezičke finese (a pokušavaš sa mnom da se raspravljaš o tome) ne razumeš.

Prouči malo značenje zamenica, pa ćeš videti da se ni u jednom trenutku ništa nije odnosilo na tebe i da nije postojao ikakav razlog da se javljaš. Tebe svakako nema šta da iritira, niti treba da to naglašavaš ovde prisutnima, jer niko nije ni spominjao da si ti bojkotovao takmičenje. Meni i još nekim kolegama iz SZS (to jest, NAMA) to jeste rečeno.

Ja ne mogu reći moj sajt, kad sajt SZS nije moj nego NAŠ zajednički (moj, tvoj i ostalih kolega iz SZS). Kad bih govorio samo sajt SZS, baš to bi zvučalo neprirodno, kao da govorim o nečem tuđem. Dakle, ja sam član SZS i kad govorim o NAŠEM sajtu tu nema ništa što je neprirodno i što bi trebalo nekom da smeta (a posebno ne tebi koji si član SZS).

Kad kažem da SMO optuženi za bojkot, ne mogu reći da SAM optužen za bojkot, jer nisam ja prozvan pojedinačno od strane kolege Novakovića, nego je rečeno da SMO svi mi iz SZS koji nismo bili učesnici optimizacija bojkotovali takmičenje.

Da ne idem dalje, jer jezičko izražavanje apsolutno nema veze sa suštinom onoga što je spomenuto. U komentaru kolege Novakovića izneta je jedna konstatacija o bojkotu i učesnici diskusije bi trebalo da govore da li se slažu sa tom konstatacijom ili pak misle kao i ja da je to netačno i uvredljivo. To što ti umišljaš da neko govori u tvoje ime, to je stvarno potpuno sporedno u odnosu na suštinu problematike.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
eroslavko

avatar

Broj poruka : 2163
Datum upisa : 21.01.2011

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 8:38

Nemam ja vremena ni živaca da detaljno čitam ovu prepisku, ali pošto vidim da se (često) pominje moje ime (ni krivom ni dužnom, moram da kažem samo dvije-tri rečenice.

1. Bojkot-nebojkot. Poštovani ZR obavezno da pročita SVOJE obraćanje kolegama na svom forumu! Mislim da bi bilo korektno (s njegove strane) da koristi iste aršine.
2. Izuzetak ili neizuzetak. Ako ja imam (dobar) običaj da odgovaram na mejlove koji mi stignu, a ostali nemaju taj dobar običaj, ne vidim tu svoju krivicu. Doduše, draže bi mi bilo da me JN u tekstu nije pomenuo (iako ništa nije skrivio!)

Apel: Igrajte se ljudi!
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
majklBroj poruka : 8
Datum upisa : 29.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 9:11


dajem sebi još samo jednu šansu...

Kada pišeš "Meni i još nekim kolegama iz SZS (to jest, NAMA)" to pišeš u ime:

1. Zorana Radisavljevića
2. ??????
3. ??????
-------


ps "u jezičke finese se ne razumeš" ajde Wink "Prouči malo" "nije postojao ikakav razlog da se javljaš" "To što ti umišljaš" "to je stvarno potpuno sporedno"
sve finesa do finese...

pps "jezičko izražavanje apsolutno nema veze sa suštinom" pa što se onda ne držiš suštine ?? Umeš li da odgovoriš na pitanje ili ne: koga to pod 2,3 ... braniš.
Navedi imena.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 11:17

Milovane, ti si logičar.

Pretpostavljam da imaš spisak članova SZS (možeš pronaći u svom inboksu ili među sent items neku od ranijih prepiski). Imaš na Jovanovom forumu tabelu sa rezultatima prvenstva Srbije u optimizacijama. Metodom eliminacije dođi do zaključka ko su (pored mene) članovi SZS koji nisu učestvovali na šampionatu u rešavanju optimizacija, a za koje je ovde rečeno da su bojkotovali takmičenje.

Bilo bi još poželjno (budući da izbegavaš suštinu diskusije kao mačka oko vruće kaše) da NAMA (odnosno, svima koji pratimo ovu rubriku) kažeš da li misliš da je u redu što je neko bez ikakvih dokaza prozvao mene i kolege iz SZS (to jest, NAS) da bojkotujemo ovo takmičenje. Za ovu diskusiju je potpuno nebitno to što stalno šalješ upadice da se ograđuješ od mojih izjava, jer niko nije govorio u tvoje ime.


Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
majklBroj poruka : 8
Datum upisa : 29.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 12:06

Quizmaster ::

Metodom eliminacije dođi do zaključka ko su (pored mene) članovi SZS ....


Zaključke sam izveo.
Pošto se niko osim tebe ne javlja, smatram bespredmetnim dalju priču. Ako misliš da ima potrebe - znaš moj mail.

Sad dolazi metod eliminacije...
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 13:00

Ovo sam već viđao na raznim forumima, da ljudi koji neće da kažu nešto konkretno u vezi sa problematikom nude svoj mejl za privatnu prepisku kako bi tobože dostojanstveno izašli iz nečega u šta zapravo nije ni trebalo da se mešaju ako neće da govore otvoreno.

Ovde je rečeno da je jedna grupa ljudi iz SZS bojkotovala takmičenje, ja sam se suprotstavio takvoj tvrdnji i rekao da je netačna i uvredljiva. Spomenuo sam još da mnogi od ljudi koji su propustili takmičenje (isključivo zbog nedostatka vremena i energije za te teške zadatke) dolaze često na Jovanov forum i učestvuju u anagramiranju ili mesečnim optimizacijama. Dakle, siguran sam da tu nije bilo nikakvog bojkota od strane mene i kolega iz SZS. Takođe smatram da nije bilo bojkota ni od ljubitelja klasične enigmatike, jer jednostavno ljudi nisu imali vremena i nisu bili dovoljno motivisani da se posvete onoj zahtevnoj ukrštenici.

Na moje izneto mišljenje potom se niko nije javio da ga podrži ili ospori, stoga diskusija stvarno postaje besmislena. Nemam ja šta kome privatno da pišem, znate da svoje mišljenje javno iznosim ne obazirući se previše oko toga da li će se ono svideti svima ili ne. Takav sam put odabrao u životu, ne trpim trule kompromise i to me često mnogo košta. Ljudska civilizacija je moralno posrnula, tako da pojedinci kao ja, koji govore otvoreno i argumentovano, bivaju otpušteni s posla, nazivaju ih budalama, dobijaju etikete problematičnih, itd.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
majklBroj poruka : 8
Datum upisa : 29.09.2010

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 14:27

Quizmaster ::
Ovo sam već viđao na raznim forumima, da ljudi koji neće da kažu nešto konkretno u vezi sa problematikom nude svoj mejl za privatnu prepisku kako bi tobože dostojanstveno izašli iz nečega u šta zapravo nije ni trebalo da se mešaju ako neće da govore otvoreno.

Šta misliš zašto? Zato što si mi uputio niz ružnih "finesa". Otvoreno sam ti pisao, a ti ne umeš da se zaustaviš u vređanju. "tobože dostojanstveno" i da ne navodim sve iz prethodnih poruka. Zašto mail? Zato što i moje strpljenje u biranju reči ima kraja. A takav nivo diskusije po mom mišljenju više ne bi bio za forum.

Quizmaster ::
Na moje izneto mišljenje potom se niko nije javio
Šta misliš zašto? O tome ti govorim od početka. NIKO. Svakako ću izbeći bilo kakvu buduću raspravu s tobom. Verovatno si u pravu kada si rekao da nisam trebao ni da ulazim u raspravu. Svakako ne zbog razloga koje navodiš.

Quizmaster ::
znate da svoje mišljenje javno iznosim ne obazirući se previše oko toga da li će se ono svideti svima ili ne. Takav sam put odabrao u životu, ne trpim trule kompromise i to me često mnogo košta. Ljudska civilizacija je moralno posrnula, tako da pojedinci kao ja, koji govore otvoreno i argumentovano, bivaju otpušteni s posla, nazivaju ih budalama, dobijaju etikete problematičnih, itd.

Izvini, ali me ovo što si napisao neodoljivo podseća na Don Kihota.
Sve najbolje u narednom periodu.

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 15:50

Nisam ja tebi nikakvu ružnu finesu uputio, nego zamerku što izbegavaš pitanja koja su bitna za problematiku i upuštaš se u nekakvo jezičko nadmudrivanje, čemu nisi dovoljno vičan. S druge strane, ti si onom kvaziduhovitom igrom reči pokušavao da me predstaviš čitaocima rubrike kao nekog čije mišljenje je budalasto, jer kihotovski napori imaju takvu negativnu konotaciju.

U mom kazivanju je sve od početka bilo vrlo jasno i precizno, sa nekim direktno postavljenim pitanjima, ali ti si onda počeo da od diskusije praviš sprdnju, javljajući se da komentarišeš neke stvari koje nemaju nimalo veze sa problematikom. Na kraju si, u nedostatku valjanih argumenata za diskusiju i odgovora na moja pitanja pokušao da uzmakneš, ali to ti nisam dozvolio. Jasno sam stavio do znanja svima ko sme otvoreno da se upušta u raspravu i govori iskreno, iz srca, a ko troši vreme posetilaca foruma jalovim prepucavanjima oko upotrebe prisvojnih pridevskih zamenica.Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
QuizmasterBroj poruka : 160
Datum upisa : 25.11.2009

PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   Sre 21 Dec 2011 - 19:40

Dobro, pošto više nema niko ništa da doda sad možete svi nazad na svoje zadatke, anagrame, optimizacije... Ako ima još neko ko želi da me vređa, tu sam. Nisam recimo skoro čuo da mi se neko ruga što nemam ženu i decu, tu možete da me rasturite od zajebancije, a ovo što sam budala, Don Kihot, bolesno ambiciozan, sujetan, da bojkotujem takmičenje, itd, to sve primam stoički.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA   

Nazad na vrh Ići dole
 
PRVENSTVO SRBIJE U OPTIMIZATORIMA
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
 Similar topics
-
» 16 Evropsko prvenstvo Fly Fishing Bosna i Hercegovina 2010
» Fly Fishing Kup Srbije 2017.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
ENIGMATIKA i druge zavrzlame :: ENIGMATSKI FORUM :: OPTIMIZACIJE :: OPTIMIZACIJE 2011.-
Skoči na: