Čestitam najuspešnijima u igri 'slovna premetaljka' za 2010. godinu, a svim takmičarima se zahvaljujem na učešću i nadam se da će učestvovati i ubuduće. Kao što se iz tabele vidi, u 14 nedelja i ukupno 44 kola, što redovnih - što povremenih, učestvovalo je ukupno 19 igrača. Iako nema mnogo učesnika, igra je dobro prihvaćena, pa će se nastaviti i tokom 2011. godine, kao jedno neopterećujuće takmičenje u kome je borba za bodove i plasman u drugom planu u odnosu na druženje i jedan vid komunikacije među enigmatama i ljubiteljima enigmatike.
Izvinjavam se zbog eventualnih propusta i grešaka tokom takmičenja, a iskreno se nadam da se niko zbog neke odluke ili komentara nije uvredio ili naljutio. Nova sezona počinje sa malo pooštrenim pravilima, posebno kada je reč o naknadnim korekcijama odigranih reči. Molim igrače da proveravaju prethodne poruke kako bi se izbeglo ponavljanje korena, a posebno da vode računa o ispravnosti i zvaničnoj potvrdi reči. Planirana promena bodovanja slova, odlaže se još neko vreme.
Odgovor na Lukino pitanje u pričaonici citiram iz jednog od starijih postova. Mislim da u poslednjim kolima nije bilo ovakvih slučajeva, a ako grešim, molim da me neko upozori.
Kontrolor ::
... Posebna napomena: priznate su reči VIŠESTRANAČKO i NESTRANAČKI jer su poslate u istom minutu, a nije u pitanju ista reč već samo ponovljeni koren, i ovakvi slučajevi će biti priznavani i ubuduće. Međutim, obzirom da je Petar pokazao da je moguće 'brzo prepisivanje', ukoliko u istom minutu dva ili više igrača prijave istu reč, ona će biti priznata samo prvom, a ostalima se neće računati kao iskorišćeni pokušaj.
Već prema ranijim najavama (hvala Luki što me je podsetio), evo rejting liste za kraj 2010. godine (sa kompletnim pregledom 10 'obračunskih' kola):
Rejting lista će se nadalje (za razliku od generalnog plasmana) obračunavati brisanjem najstarijeg (desetog) i dodavanjem rezultata iz poslednjeg odigranog kola.
U novu sezonu, 'slovna premetaljka 2011.' ulazimo na novoj stranici foruma, sa pravilima podložnim promenama, kako se ne bi ušlo u preteranu monotoniju .