Žao mi je zbog učesnika koji su imali problema sa otvaranjem on-line zadataka ili se još ne snalaze sa tim načinom rešavanja, a znam da je prepisivanje rešenja sa papira jako zamorno i dovodi do grešaka. Međutim, osnovna ideja ovog sajta je on-line rešavanje enigmatike i logike, pa to važi i za takmičenja. Na sugestiju nekih prijatelja - članova sajta, sa dosta iskustva na sličnim takmičenjima, postavljen je i pdf fajl sa zadacima pa je svako mogao da izabere način rešavanja. A da li će se rešenje prepisivati u obrazac, e-mail ili mrežu, nije velika razlika. Protivnik sam slanja 'parcijalnih' rešenja pojedinih redova, regiona ili slično.
Posebno izražavam žaljenje zbog uvrštenog slovnog sudokua, koji mi je bio interesantan kao ideja, ali sam prevideo mogućnost učešća takmičara iz inostranstva, i ovim putem se izvinjavam Jakubu i Zaferu.
Neobično malo radova je ocenjeno, pretpostavljam kao posledica toga što su prilično lagani, a to je bila svesna zamisao kako bi i takmičari koji nisu 'specijalisti' za sudoku mogli da reše određeni broj zadataka. Zato je bilo malo više zadataka, kako bi se na tome napravila razlika među najboljima.
Još jednom čestitam najuspešnijima, svima zahvaljujem na učešću, a tema i dalje ostaje otvorena za iznošenje mišljenja, predloga i sugestija, pa i ličnih nezadovoljstava.