Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2012/1 Ned 8 Apr 2012 - 10:07
RATAR NAZVAO (V)RATARKU KOJA PAZI DOM I OKO STOKE A KAKO PAOR KRIVO SMOTA ZETORA ZA’VATI JARKU DNO
eroslavko
Broj poruka : 2163 Datum upisa : 21.01.2011
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2012/1 Ned 8 Apr 2012 - 10:28
Poruka od Mesuda:
Vidim, neki su drugari plaho zainteresirani da mi anagram bude što bolji. Slavkova verzija je najbolja, ali nema ništa od te varijante ni u šaljivoj formi.....A što se Zdenkove priče tiče: sretan njemu Uskrs, a isto tako i ostalim koji slave. Pozdrav svima (žurim u plastenik da sadim paradajz).
Zdenko Gost
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2012/1 Ned 8 Apr 2012 - 13:43
Zahvaljujem Mesudu na čestitci, i čestitam Uskrs svima koji danas slave.
Ja se držim one: tko prizna, pola mu se prašta:
A I ZDENKO ZA MARU SVAKOJA VRATA KROTKO OTPIRAO!
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2012/1 Ned 8 Apr 2012 - 13:47
1. A, PAZI OVO: MESUD, ONAKO KRATKO "O, RAZIJA! TRK, VRATA!" 2. KOKUZ JE IPAK OSTAO VRATAR MOTORIZOVANA KADRA! 3. DOK PRVI ORE JAZ, ORTAK ZAOSTAO, KUKA, NO IMA VRATA 4. RATKO SVLADAO ZOKIJA - OTERAO MAKINU KROZ VRATA 5. A KAKO PAOR KRIVO SMOTA ZETORA ZA’VATI JARKU DNO 6. KAKO STRIKO JOZO POVAZDA ORE, KUMA NATA VRATARI! 7. OTKAKO OPASNI TOZA ZAORE, KUMA DVORI KRAJ VRATA! 8. A KAKO TAJ MOTORIZOVAN PAOR IDE KROZ USKA VRATA? 9. A ONA KROTKA UZ VRATA DOK OVAJ ISPARI ZAOKRETOM. 10. OVO OTKRIVA UZOR KAKO NASTA DEMOKRATIJA ZA PAR! 11. DOK ONO TATA IZORE, SVAKA MATI KRAJ PROZORA KUVA 12. DOK RATAR ZAORAVA, PAMETNA SKVO ZUJI OKO KORITA 13. KAKVA SRAMOTA, ON JE, ZAPRAVO, UZOR I KAO DIKTATOR. 14. RATAR NAZVAO (V)RATARKU KOJA PAZI DOM I OKO STOKE 15. JA VO RADIM, A ONA TUPAVA KOZA KRSTARI KROZ OTOKE
Kontrolom biračkog spiska, ustanovljena je greška kod predloga br. 4 , kome nedostaje slovo P, te komisija osnovano veruje da je Ratko, zapravo, POTERAO makinu...
1. A, PAZI OVO: MESUD, ONAKO KRATKO "O, RAZIJA! TRK, VRATA!" 2. KOKUZ JE IPAK OSTAO VRATAR MOTORIZOVANA KADRA! 3. DOK PRVI ORE JAZ, ORTAK ZAOSTAO, KUKA, NO IMA VRATA 4. RATKO SVLADAO ZOKIJA - OTERAO MAKINU KROZ VRATA (L=P) 5. A KAKO PAOR KRIVO SMOTA ZETORA ZA’VATI JARKU DNO 6. KAKO STRIKO JOZO POVAZDA ORE, KUMA NATA VRATARI! 7. OTKAKO OPASNI TOZA ZAORE, KUMA DVORI KRAJ VRATA! 8. A KAKO TAJ MOTORIZOVAN PAOR IDE KROZ USKA VRATA? 9. A ONA KROTKA UZ VRATA DOK OVAJ ISPARI ZAOKRETOM. 10. OVO OTKRIVA UZOR KAKO NASTA DEMOKRATIJA ZA PAR! 11. DOK ONO TATA IZORE, SVAKA MATI KRAJ PROZORA KUVA 12. DOK RATAR ZAORAVA, PAMETNA SKVO ZUJI OKO KORITA 13. RATAR NAZVAO (V)RATARKU KOJA PAZI DOM I OKO STOKE 14. JA VO RADIM, A ONA TUPAVA KOZA KRSTARI KROZ OTOKE 15. SAMO JE KVAZI-RADNIK, AUTOKRATA, ZAO PROVOKATOR!
Anagram br. 13 iz prethodne liste, zamenjen je anagramom br. 15 u novoj, a ukoliko Nikola ne napravi korekciju do isteka roka, anagram br. 4 će biti povučen sa liste.
Kontrolom biračkog spiska, ustanovljena je greška kod predloga br. 4 , kome nedostaje slovo P, te komisija osnovano veruje da je Ratko, zapravo, POTERAO makinu...
.
Nije greška zbog nedostatka slova P koja bi se svakako lako korigovala sa POTERAO. Stvar je u tome što u anagramu imam slovo L (SVLADAO), a njega nema u postavci. Dakle ZAMENIO sam slovo L u P. Kako nemam vremena da korigujem anagram, povlačim ga (možda se i može popravviti, ali nemam vremena, možda do 24,00 nešto i pokušam, ali videćemo).
Pošto je moj anagram (br. 4) ispao nekorektan, a veoma sam zauzet drugim obavezama, mislio sam da neću stići da ga korigujem. Pošto sam sam ja upotrebio sintagmu "oterao makinu kroz vrata" vredelo je naći malo vremena iispraviti ga. Pa, evo šta je napokon ispalo:
ZDRAVKO OPIO STAJKA A OTERAO MAKINU KROZ VRATA
Tek sam sad video da se i prijatelj Zdenko takođe potrudio da ga ispravi. Svaka čast i hvala, ali mislim da se te dve verzije ipak razlikuju, a vredi poštovati trud autohtonog autora, pa neka mi Zdenko ne zameri što ću ipak ići sa svojom ispravkom. Nije u pitanju uopšte koja je bolja verzija - ja i ne mogu da prosudim (u Zdenkove kvalitete ne treba uopšte sumnjati), ali neka na glasanje ipak ide moj trud. Sam sam se "mučio" sam neka ponesem zasluge. Zdenku još jednom hvala, zato smo prijatelji.