| ENIGMATSKI CRVEN BAN | |
|
+8mihajlo eroslavko N. Petkovski Dejan Инес ljubica Ilija Đurković Kontrolor 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ilija Đurković
Broj poruka : 2093 Datum upisa : 12.08.2012 Godina : 54 Lokacija : Podgorica
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Pet 29 Mar 2013 - 20:12 | |
| | |
|
| |
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
| Naslov: Luka Pet 29 Mar 2013 - 21:24 | |
| Nikola, ilija je dao točno rješenje. Inače u hrvatskoj enigmatici se ponekad koriste izrazi ROGOVKA ili BEZROGOVKA, u ovisnosti da li se dodaje ili isppušta kvačica sa određenih slova. | |
|
| |
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Sub 30 Mar 2013 - 14:48 | |
| Nisam znao šta je to ROGOVKA, ali sam na internetu našao osobu sa imenom DOLORES SALAMBA, pa pošto nisam bio siguran da li je to tačno, stavio sam upitnik na kraju. Ako ja ne znam, tu je Ilija i stvar će biti završena | |
|
| |
Ilija Đurković
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Sub 30 Mar 2013 - 14:56 | |
| Otkrivam jednu zanimljivu stvar: ja sam po profesiji dipl.ing. elektrotehnike, Nikola je arhitekta a i Luka radi (ili je radio) u "Konstruktoru" (koliko se sjećam on je mašinac), pa zaključujem da su trojica u zadnje vrijeme najredovnijih posjetilaca ovog foruma stručno vezani za građevinarstvo (svako u svojoj oblasti) i mogli bi oformiti lijep projektni biro! | |
|
| |
N. Petkovski
| |
| |
Ilija Đurković
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Sub 30 Mar 2013 - 15:44 | |
| | |
|
| |
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Sub 30 Mar 2013 - 18:51 | |
| | |
|
| |
Luka
| Naslov: Luka Sub 30 Mar 2013 - 22:18 | |
| - N. Petkovski ::
- Ilija Đurković ::
- Otkrivam jednu zanimljivu stvar: ja sam po profesiji dipl.ing. elektrotehnike, Nikola je arhitekta a i Luka radi (ili je radio) u "Konstruktoru" (koliko se sjećam on je mašinac), pa zaključujem da su trojica u zadnje vrijeme najredovnijih posjetilaca ovog foruma stručno vezani za građevinarstvo (svako u svojoj oblasti) i mogli bi oformiti lijep projektni biro!
I te kako! A ako dodamo još i to da sam ja pored toga što sam dipl. inž. arhitekta pored projektanta bio i viši inspektor za protivpožarnu zaštitu i učestvovao na tehničke prijeme objekata, imamo obezbeđenu još jednu fazu. Fali nam samo statičar i hidraš. Ja ću da isprojektujem zgradu, Ilija će obezbediti elektriku, a Luka grejanje, ja ću da obezbedim protivpožarnu zaštitu i sigurnost zgrade. Još da nađemo statičara da nam izračuna stabilnost zgrade da nam ona ne padne i hidraša da nam obebedi vodovod i kanaliaciju, možemo tehnički da primimo zgradu, da se uselimo i da osnujemo enigmatsku kompaniju Mala ispravka. Ja sam građevinac i još uvjek sam djelatnik splitskog Konstruktora.Što se toiče tvrdnje "radio", obzirom na situaciju u građevinarstvu i u samoj firmi, nažalost ona je vrlo blizu istine, . Dakle, obzirom na zvanje, ja mogu izvesti ono što Nikola projektira, a uz hidraša, morat ćemo tražiti i "mašinca". Ja mogu pružiti grijanje, ali samo boljoj polovici, čisto da opravdamo polemiku na ovom sajtu. | |
|
| |
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Sub 30 Mar 2013 - 22:45 | |
| A propo grijanja (sad mi je jasno otkud ova 'polemika' u ovoj temi )
I SPLIĆA 'ČUKA' (S=V) | |
|
| |
Ilija Đurković
| |
| |
eroslavko
Broj poruka : 2163 Datum upisa : 21.01.2011
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Ned 31 Mar 2013 - 10:58 | |
| - Kontrolor ::
- A propo grijanja (sad mi je jasno otkud ova 'polemika' u ovoj temi )
I SPLIĆA 'ČUKA' (S=V) Da mi nije skrenuta pažnja da moje doskočice, iritiraju ponekoga (jednina) sad bih i ja imao jednu doskočicu. Ovako, gledam iz prikrajka i dajem vam | |
|
| |
Luka
| Naslov: Luka Ned 31 Mar 2013 - 11:31 | |
| Zašto ne, mislim da ima više onih koje tvoje doskočice uveseljavaju, nego li iritiraju. Uostalom to je mislim njihov problem, a bar se ovdje upražnjava demokracija i slobodoumlje.. | |
|
| |
Luka
| Naslov: Luka Pon 1 Apr 2013 - 11:07 | |
| Teniski PremetLuk: SISA I PRIMER(E)N REKET ... i SLOVOSKOK
MERI PRSI! | |
|
| |
N. Petkovski
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Pon 1 Apr 2013 - 15:05 | |
| TENISERKA MERI PIRS MERI PIRS
| |
|
| |
N. Petkovski
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN Pon 1 Apr 2013 - 15:18 | |
| CITIRAM lUKU: "Mala ispravka. Ja sam građevinac i još uvjek sam djelatnik splitskog Konstruktora.Što se tiče tvrdnje "radio", obzirom na situaciju u građevinarstvu i u samoj firmi, nažalost ona je vrlo blizu istine. Dakle, obzirom na zvanje, ja mogu izvesti ono što Nikola projektira, a uz hidraša, morat ćemo tražiti i "mašinca". Ja mogu pružiti grijanje, ali samo boljoj polovici, čisto da opravdamo polemiku na ovom sajtu."
Dakle imamo projektanta (JA), imamo građevinca - statičara i graditelja (LUKA), imamo elektrosnabdevača (ILIJA), mašinac nam ne treba - grejaćemo se na struju (opet ILIJA), fali nam samo hidraš - za vodosnabdevanje i fekalije. Ali umesto njega GP "Konstruktor" (LUKA) će nam iskopati i bunar i septičku jamu, JA garantujem protivpožarnu zaštitu i eto gotovo, objekat je spreman za useljenje. Ljupku LJUBICU ćemo angažovati za hortikulturu - da nam uredi dvorište, KONTROLORA ćemo postaviti za predsednika kućnog saveta i ako nakon svega ovoga neko pokuša da ga TUPI ili OŠTRI, pozvaćemo ERU da ga sredi! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ENIGMATSKI CRVEN BAN | |
| |
|
| |
| ENIGMATSKI CRVEN BAN | |
|