| SITNE ZAGONETKE | |
|
+10secujski nikicb mihajlo Dejan eroslavko N. Petkovski Željko Prvanov Kontrolor Luka Ilija Đurković 14 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Pon 2 Dec 2013 - 21:15 | |
| LEVANTE, EVERTON, BENFIKA, ARSENAL | |
|
| |
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
| |
| |
Kontrolor Admin
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Uto 3 Dec 2013 - 1:19 | |
| Uz 65. rođendan britanskog rokera | Opisi su dati po redu, ali zajedno za oba lika:
- Raniji fudbaler Vojvodine i Partizana, trenutno igra u Grčkoj - Zamršena, zapetljana stvar
- Stara žena, baba (augm. i pež.) - Srpski car iz XIV veka, sin cara Dušana
- Džepna maramica (nem. varv.) - Okretati se u kovitlac, vrteti se kao u vrtlogu
- Vrsta mlečnog proizvoda - Roker sa slike
- Stanovnik grada u Severnobanatskom okrugu - Administrativni radnik, činovnik
- Rok-grupa pevača sa slike - Sud za sitnjenje, avan
- Američka glumica (Kišni ljudi) - Mitropolit kijevski, pisac i lingvist, Meletij
|
.
Poslednji put izmenio Kontrolor dana Sre 4 Dec 2013 - 15:15, izmenio ukupno 9 puta | |
|
| |
Kontrolor Admin
| |
| |
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
| Naslov: Luka Sre 4 Dec 2013 - 20:37 | |
| P E R A S O V I Ć F R A N K Z A P A B A N T U A N K A I S K U P I L A C M O Z A I Č A R I I V A N L A L I Ć Č I P K A R I C A
| |
|
| |
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
| Naslov: Luka Sre 4 Dec 2013 - 21:04 | |
| - Kontrolor ::
- Uz 65. rođendan britanskog rokera
- Raniji fudbaler Vojvodine i Partizana, trenutno igra u Grčkoj - Zamršena, zapetljana stvar - Stara žena, baba (augm. i pež.) - Srpski car iz XIV veka, sin cara Dušana - Džepna maramica (nem. varv.) - Okretati se u kovitlac, vrteti se kao u vrtlogu - Vrsta mlečnog proizvoda - Roker sa slike - Stanovnik grada u Severnobanatskom okrugu - Administrativni radnik, činovnik - Rok-grupa pevača sa slike - Sud za sitnjenje, avan - Američka glumica (Kišni ljudi) - Mitropolit kijevski, pisac i lingvist, Meletij
Ja SKORO riješih prvI štita, a od drugog imam samo naziv Ozijeve grupe HEVI METAL: Z A V R Z L A M A S V E T I U R O Š V R T L O Ž I T I O Z I O Z B O R N S L U Ž B E N I K T A R I O N I C A _ MOTRIC_ _ | |
|
| |
Kontrolor Admin
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Čet 5 Dec 2013 - 16:45 | |
| - Luka ::
- Kontrolor ::
- Uz 65. rođendan britanskog rokera
- Raniji fudbaler Vojvodine i Partizana, trenutno igra u Grčkoj - Zamršena, zapetljana stvar - Stara žena, baba (augm. i pež.) - Srpski car iz XIV veka, sin cara Dušana - Džepna maramica (nem. varv.) - Okretati se u kovitlac, vrteti se kao u vrtlogu - Vrsta mlečnog proizvoda - Roker sa slike - Stanovnik grada u Severnobanatskom okrugu - Administrativni radnik, činovnik - Rok-grupa pevača sa slike - Sud za sitnjenje, avan - Američka glumica (Kišni ljudi) - Mitropolit kijevski, pisac i lingvist, Meletij[/b]
Ja SKORO riješih prvI štita, a od drugog imam samo naziv Ozijeve grupe HEVI METAL:
Z A V R Z L A M A S V E T I U R O Š V R T L O Ž I T I O Z I O Z B O R N S L U Ž B E N I K T A R I O N I C A _ MOTRIC_ _ To je to, a google zna i ovog Meletija . Sad ne bi trebalo da bude teško, s tim da grupa nije HEVI METAL , a preostali opisi su:- Raniji fudbaler Vojvodine i Partizana, trenutno igra u Grčkoj - Stara žena, baba (augm. i pež.) - Džepna maramica (nem. varv.) - Vrsta mlečnog proizvoda - Stanovnik grada u Severnobanatskom okrugu - Rok-grupa pevača sa slike - Američka glumica (Kišni ljudi). | |
|
| |
N. Petkovski
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Čet 5 Dec 2013 - 18:46 | |
| Da završimo levu stranu. Pojam koji fali je SMOTRICKI.
Desno:
BRANA ILIĆ BABUSKERA -NU-TIKLA MASTAN SIR BLEK SABAT ŠIRLI NAJT | |
|
| |
Kontrolor Admin
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Čet 5 Dec 2013 - 19:36 | |
| Bravo za hrvatsko-makedonski dvojac bez kormilara . Ovo jeste bilo malo teže, ali ne verujem da enigmate ne znaju ovu nedostajuću reč. Traži se kormilar . . | |
|
| |
N. Petkovski
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Pet 6 Dec 2013 - 0:34 | |
| Ispustio sam petu reč: KIKINĐANI
P.S. Daj nam bar prvo slovo reči koja nedostaje. Budi malo kormilar. | |
|
| |
Kontrolor Admin
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Pet 6 Dec 2013 - 1:02 | |
| - N. Petkovski ::
- Ispustio sam petu reč: KIKINĐANI
P.S. Daj nam bar prvo slovo reči koja nedostaje. Budi malo kormilar. Nisam ni primetio da jedna reč fali , a prvo slovo je jedno sa kvačicom . | |
|
| |
N. Petkovski
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Pet 6 Dec 2013 - 1:18 | |
| I mislio sam da je sigurno Š. Bolje da sam tražio pomoć za srednje slovo. Ali da probam: ŠNUŠTIKLA? | |
|
| |
Kontrolor Admin
| |
| |
Kontrolor Admin
| Naslov: Re: SITNE ZAGONETKE Pet 6 Dec 2013 - 15:12 | |
| | |
|
| |