Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Naslov: JULSKA OPTIMIZACIJA Pet 27 Jun 2014 - 23:50
Dream team
ZADATAK: Odaberite 11 igrača sa popisa, i upišite njihove brojeve u žuta polja na fudbalskom terenu, vodeći računa o tome u kojoj liniji oni igraju. To je vaš tim snova.
OBRAČUN: Svako slovo vredi onoliko koliko se ukupno puta nalazi u timu snova, a vrednost svakog igrača jednaka je zbiru vrednosti slova u njegovom prezimenu (plava kolona). Ukupna vrednost tima snova (rezultat optimizacije) je zbir međurezultata u narandžastoj koloni, koji predstavljaju razliku vrednosti dva susedna igrača (1-2, 2-3, 3-4,.... 11-1), pomnoženu manjom od njih. Maksimizujte vrednost tima snova.
TASK: Chose 11 players form the list and write down their surnames in the yellow squares on the football field taking in account in which line they are playing. This is your Dream Team.
CALCULATION: Every letter is worth as many times as it is in the Dream Team, and the value of each player is the sum of the values of the letters in his last name (blue column). The total value of the Dream Team (result of optimization) is the sum of all inter-results in the orange column, which are difference between the value of two players who are next to each other (2-3, 3-4,.... 10-11,) multiplied by the lower value. Maximize the value of the Dream Team.
Ako vam se čini da je sve u redu, nešto ste sigurno propustili!
mihajlo
Broj poruka : 2996 Datum upisa : 26.12.2011
Naslov: Re: JULSKA OPTIMIZACIJA Pon 30 Jun 2014 - 16:39
Jovane ne dobijam signale da si primio moje mejlove pa se opet javi na privatne poruke kao i proslog meseca . zadnji mejl sam jutros poslao no odgovora nema
Kontrolor Admin
Naslov: Re: JULSKA OPTIMIZACIJA Pon 30 Jun 2014 - 17:03
mihajlo ::
Jovane ne dobijam signale da si primio moje mejlove pa se opet javi na privatne poruke kao i proslog meseca . zadnji mejl sam jutros poslao no odgovora nema
Nemam pojma u čemu je problem... slao sam imejlove više puta. Sad sam poslao pp.
Ako vam se čini da je sve u redu, nešto ste sigurno propustili!
Kontrolor Admin
Naslov: Re: JULSKA OPTIMIZACIJA Ned 13 Jul 2014 - 20:09
"Idealni" tim (Dream Team) Svetskog prvenstva u fudbalu, sastavili su Urmas, Milovan, Zafer i Zoran, a do drugog najboljeg rešenja došli su Karolina, Nikola, Gerhard, Krešimir, Mihajlo i Danijel. Najuspešnijima čestitam , a svima zahvaljujem na učešću .