Ako vam se čini da je sve u redu, nešto ste sigurno propustili!
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 12:19
Privremena lista anagrama:
MALA MOJA PODAJ PRIKI SVOME, MARAMICU DA SE BRIŠE NJOME.
1. E, PRIMAMNJIVO! MESUD PJESMICOM KOLA OBARA I DAJE ŠARMA. 2. RAJO, ŠMRKAVI BALONJA PJESMOM MAMIO CURE, DAME I ASPIDE! 3. BEKRIJO! MA, SAMO SI PJEVAO I MLADE CURE ŠPRDNJAMA MAMIO! 4. O, MLADI BOSNJO IMAO DARA, PJEVAO CURI PJESME SA MERAKOM 5. IMAŠ RUBAC, DJEVO MILA? - MOMAK PROSI. - E, ME' PROSI, MANJE JADA! 6. MLADA DJEVO, MAMIŠ MI POROK AMORA I RUBAC MI JE SPASENJE 7. ROMEO PJESMAMA SANJA O DJEVI, A KRPICAMA OMIRIŠEM BLUD! 8. BOM', MERAKLIJA PESMAMA DOMAMI DJEVICU. PRIŠAO SERONJA. 9. MERAKLIJE PESMOM VABI DAMA, EROS-PARODIJU MOŠNJICAMA! 10. OKOM BARI, ŠURNJAJICE MAMI - PESME PEVA, MA ODRASLOJ DAMI 11. DOK DAME SANJA I SIJA, MALIM RUPCEM JE PREŠAO MIMO OBRVA. 12. JA, DELIRIJUMA! - CEPA PESMA, ORO DRMA, MASA NJIŠE BOKOVIMA. 13. MOMAK JE BAJA, A RAD ŠARMA, MOMI SPOMINJE I RUPCE OD SVILE
Lista malo kasni usled manjka vremena, pa ne smeta ako neko proveri ponuđene anagrame
mihajlo
Broj poruka : 2996 Datum upisa : 26.12.2011
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 13:36
treba remont za crvenilo
1. E, PRIMAMNJIVO! MESUD PJESMICOM KOLA OBARA I DAJE ŠARMA. 2. RAJO, ŠMRKAVI BALONJA PJESMOM MAMIO CURE, DAME I ASPIDE! 3. BEKRIJO! MA, SAMO SI PJEVAO I MLADE CURE ŠPRDNJAMA MAMIO! 4. O, MLADI BOSNJO IMAO DARA, PJEVAO CURI PJESME SA MERAKOM O,O-višak, M,I-fali 5. IMAŠ RUBAC, DJEVO MILA? - MOMAK PROSI. - E, ME' PROSI, MANJE JADA! 6. MLADA DJEVO, MAMIŠ MI POROK AMORA I RUBAC MI JE SPASENJE 7. ROMEO PJESMAMA SANJA O DJEVI, A KRPICAMA OMIRIŠEM BLUD! 8. BOM', MERAKLIJA PESMAMA DOMAMI DJEVICU. PRIŠAO SERONJA. 9. MERAKLIJE PESMOM VABI DAMA, EROS-PARODIJU MOŠNJICAMA! 10. OKOM BARI, ŠURNJAJICE MAMI - PESME PEVA, MA ODRASLOJ DAMI 11. DOK DAME SANJA I SIJA, MALIM RUPCEM JE PREŠAO MIMO OBRVA. 12. JA, DELIRIJUMA! - CEPA PESMA, ORO DRMA, MASA NJIŠE BOKOVIMA. A-višak, M-fali 13. MOMAK JE BAJA, A RAD ŠARMA, MOMI SPOMINJE I RUPCE OD SVILE
Mesud
Broj poruka : 1417 Datum upisa : 29.07.2011
Naslov: igra anagrama Uto 17 Mar 2015 - 14:34
Hvala domacinu do nebesa....
MLADI MI BOSNJO IMA DARA, PJEVAO CURI PJESME SA MERAKOM. MAJ-DELIRIJUM: CEPA PESMA, ORO DRMA, MASA NJISE BOKOVIMA.
ljubica
Broj poruka : 960 Datum upisa : 10.06.2011
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 15:50
ispravljeno.
KAD MILI AMO DAME SANJA I SJA, RUPCEM JE PREŠ'O MIMO OBRVA!
Hvala vosoko!
ljubica
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 15:57
PRIMAMNJIVO nije ispravno!!!
stipan medo medolino
Broj poruka : 561 Datum upisa : 18.10.2014
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 19:59
ljubica ::
A zašto?
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 20:03
medolino ::
A zašto?
Ja svavako ne mogu biti srpsko-hrvatski jezikoslovac, ali mislim da je ispravno PRIMAMLJIVO, dakle sa LJ a ne sa NJ
Kontrolor Admin
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 20:17
Zahvaljujem Mihajlu na asistenciji i svima na kooperativnosti .
1. E, PRIMAMNJIVO! MESUD PJESMICOM KOLA OBARA I DAJE ŠARMA. 2. RAJO, ŠMRKAVI BALONJA PJESMOM MAMIO CURE, DAME I ASPIDE! 3. BEKRIJO! MA, SAMO SI PJEVAO I MLADE CURE ŠPRDNJAMA MAMIO! 4. MLADI MI BOSNJO IMA DARA, PJEVAO CURI PJESME SA MERAKOM. 5. IMAŠ RUBAC, DJEVO MILA? - MOMAK PROSI. - E, ME' PROSI, MANJE JADA! 6. MLADA DJEVO, MAMIŠ MI POROK AMORA I RUBAC MI JE SPASENJE 7. ROMEO PJESMAMA SANJA O DJEVI, A KRPICAMA OMIRIŠEM BLUD! 8. BOM', MERAKLIJA PESMAMA DOMAMI DJEVICU. PRIŠAO SERONJA. 9. MERAKLIJE PESMOM VABI DAMA, EROS-PARODIJU MOŠNJICAMA! 10. OKOM BARI, ŠURNJAJICE MAMI - PESME PEVA, MA ODRASLOJ DAMI 11. KAD MILI AMO DAME SANJA I SJA, RUPCEM JE PREŠ'O MIMO OBRVA! 12. MAJ-DELIRIJUM: CEPA PESMA, ORO DRMA, MASA NJISE BOKOVIMA. 13. MOMAK JE BAJA, A RAD ŠARMA, MOMI SPOMINJE I RUPCE OD SVILE
Ovo bi se moglo podvesti pod "pesničke slobode" koje je onomad Slavko pominjao, i o tome svoj sud dajemo kroz ocene. I ja mislim da je neispravno, ali, u eri novih jezika i reči, ne mogu biti 100% siguran. Za pravila igre važna je "tehnička ispravnost" anagrama, a to znači ista slova u postavci i anagramu, kao i upotreba reči istog korena.
Svakako je korisno ukazati na sumnjive reči, a na autoru je hoće li nešto menjati, ili ne.
stipan medo medolino
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 20:20
Ide
3. BEKRIJO! MA, SAMO SI PJEVAO I MLADE CURE ŠPRDNJAMA MAMIO!
stipan medo medolino
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 20:38
N. Petkovski ::
medolino ::
A zašto?
Ja svavako ne mogu biti srpsko-hrvatski jezikoslovac, ali mislim da je ispravno PRIMAMLJIVO, dakle sa LJ a ne sa NJ
Ljubica je u pravu. A za mene
ljubica
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 22:33
Žao mi je što sam primijetila tek kad je tabela bila postavljena. Inače bismo trebali praktikovati da reagujemo odmah da bi se imalo vremena za ispravak. Ja ću pokušati, a molim i vas za isto to. I ja sam danas jedva stigla ispraviti svoj anagram.
stipan medo medolino
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 23:13
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 23:28
Zanimljivo kolo
Žao mi je što sam primijetila tek kad je tabela bila postavljena. Inače bismo trebali praktikovati da reagujemo odmah da bi se imalo vremena za ispravak. Ja ću pokušati, a molim i vas za isto to. I ja sam danas jedva stigla ispraviti svoj anagram.
Potpuno se slažem, ali ovih dana sam malo vremena imao za forum, pa sam primetio ovo što sam primetio tek pri postavljanju liste. Zapravo, i to su bile informacije "sa strane", tako da sam bio svestan da to nije sve. Ako dobro razumem, Medolino je odustao od anagrama pod br. 1, a u anagramu br. 8 imamo m(j)ešavinu dijalekata... a bojim se da je za ispravku kasno?
Evo trenutne privremene liste:
1. RAJO, ŠMRKAVI BALONJA PJESMOM MAMIO CURE, DAME I ASPIDE! 2. BEKRIJO! MA, SAMO SI PJEVAO I MLADE CURE ŠPRDNJAMA MAMIO! 3. MLADI MI BOSNJO IMA DARA, PJEVAO CURI PJESME SA MERAKOM. 4. IMAŠ RUBAC, DJEVO MILA? - MOMAK PROSI. - E, ME' PROSI, MANJE JADA! 5. MLADA DJEVO, MAMIŠ MI POROK AMORA I RUBAC MI JE SPASENJE 6. ROMEO PJESMAMA SANJA O DJEVI, A KRPICAMA OMIRIŠEM BLUD! 7. BOM', MERAKLIJA PESMAMA DOMAMI DJEVICU. PRIŠAO SERONJA.* 8. MERAKLIJE PESMOM VABI DAMA, EROS-PARODIJU MOŠNJICAMA! 9. OKOM BARI, ŠURNJAJICE MAMI - PESME PEVA, MA ODRASLOJ DAMI 10. KAD MILI AMO DAME SANJA I SJA, RUPCEM JE PREŠ'O MIMO OBRVA! 11. MAJ-DELIRIJUM: CEPA PESMA, ORO DRMA, MASA NJISE BOKOVIMA. 12. MOMAK JE BAJA, A RAD ŠARMA, MOMI SPOMINJE I RUPCE OD SVILE .
Poslednji izmenio Kontrolor dana Uto 17 Mar 2015 - 23:29, izmenjeno ukupno 1 puta
mihajlo
Broj poruka : 2996 Datum upisa : 26.12.2011
Naslov: Re: IGRA ANAGRAMA 2015/1 Uto 17 Mar 2015 - 23:28
tako je Ljubice, u pravu si, i ja sam tako nagrabusao u prošlom kolu no najlakše se primeti nedostatke kada je formirana tabela izabranih radova pa je taj utorak za ispravke i zamene, no ako neko ima primedbe poželjno je reagovati ranije...