I pored sitnih propusta (kojih uvek ima ali ih većina ni ne primeti, jer, valjda, nismo zbog toga tu gde jesmo), i par situacija bez kojih se svakako moglo, mislim da su 11. Susreti enigmata Srbije protekli u najboljem redu. Odaziv gostiju - takmičara, bio je vrlo dobar, atmosfera pozitivna i prijatna, a takmičenja dobro osmišljena i sprovedena, kao i prateći programi izvan "obaveznog" takmičarskog dela. Čini se da je taj neenigmatski deo Susreta bio i najlepši deo događaja, jer, netaknutu prirodu oko manastira, sam manastir Zaova i ergelu Ljubičevo, vredi posetiti i češće, kao i galeriju Milene Pavlović - Barili, pesnikinje, slikarke i modne kreatorke svog vremena.
Dodatni kvalitet Susretima, i njihovom takmičarskom karakteru, dala su neka nova lica. Ovih nekoliko mladih, iznad svega talentovanih ljudi, ulivaju nadu i daju veru u opstanak enigmatike "na ovim prostorima" . Želim da izrazim lično zadovoljstvo, što sam imao priliku da ih upoznam i malo se družim sa njima, a posebno što smo supruga i ja mogli da jednog od najtalentovanijih i najuspešnijih na Susretima, Dragana Gišu Tolomanoskog, koliko - toliko ugostimo u svom domu.
Treba pomenuti i to da Susreti sve više poprimaju međunarodni karakter, pa smo pored Giše iz BiH, imali učesnike i drage goste iz Hrvatske i Makedonije.
Toliko iz ugla domaćina, a kako su Susrete doživeli gosti, ostaje da nagađamo .
Hvala na lijepim riječima, i meni je bila čast učestvovati na jednoj takvoj manifestaciji, koja je bila izvrsno organizovana (neću pričati o izuzecima) a čiji su domaćini bili izuzetno srdačni. Meni je pripala čast da me ugoste predivni ljudi Ranka i Jovan, i jako mi je žao što je ovo vrijeme u Požarevcu tako brzo prošlo...
Znam da je i velika većina učesnika ponijela kući slične utiske i da će se i u budućnosti rado pojavljivati na sličnim susretima.
Drugim riječima, vidimo se u Kikindi
eroslavko
Broj poruka : 2163 Datum upisa : 21.01.2011
Naslov: Re: 11. ENIGMATSKI SUSRETI SRBIJE Pet 30 Sep 2011 - 15:26
Gisha ::
Drugim riječima, vidimo se u Kikindi
Valja!
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Izvanredan prikaz Susreta u Požarevcu, nadopunjen predivnom muzikom grčkog kompozitora Vasilakisa i njegovih vatrenih "Nebeskih kočija". Preugodan užitak. Bravo i veliko hvala majstoru za ovakve stvari Jovanu Nediću.
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Izvanredan prikaz Susreta u Požarevcu, nadopunjen predivnom muzikom grčkog kompozitora Vasilakisa i njegovih vatrenih "Nebeskih kočija". Preugodan užitak. Bravo i veliko hvala majstoru za ovakve stvari Jovanu Nediću.
Ovo je, Nikola, Vangelis (Conquest Of Paradise), a ja nisam Nedić već Novaković .... Ali, ne mari, hvala za komentar. .
Duplo izvinjenje sa moje strane. Najpre nikako se nisam mogao setiti imena grčkog kompozitora pomenute muzike, Vangelisa, pa mi je sinulo nekakvo Vasilakis i pogrešio sam. A ono Jovan Nedić sam pročitao na kraju videosnimke, pa pošto znam da je on poslao svima one slike, mislio sam da je on. U svakom slučaju, bez obzira na moje greške, pomenuti videomaterijal, zajedno sa izvanrednom muzikom, dočarava vrlo prijatan užitak.
Gisha Admin
Broj poruka : 934 Datum upisa : 30.12.2010 Godina : 46 Lokacija : Internet