MESUD i dalje ima kvar na vezama, pa poruku šalje preko Sarajeva i Kikinde:
Čestitke Kontroloru i šaljem anagrame na temu:
"PRITISNI PRST?", DEMODE, MAMA. -NEMA, BOSNI SUĐENO
Lijep pozdrav.
Bio je još jedan anagram u pošiljci, ali izgleda da su veze bile slabe, pa su se u razmijeni informacija između Bihaća i Sarajeva pojavila neka slova kojih nema u postavci. Kada otklonimo kvar, prikačiću i taj anagram. Poštar (S.B.)
ja sam bio nekoliko dana odsutan, bio sam na mali odmorčić na Dojranskom Jezeru, kupao se, sunčao, pecao ribe, pržio i ih jeo, naravno uz dobro pivce, opustio sam se do daske, bez ikakvih preokupacija, zaključao mozak za sve - samo uživancija. Evo, sad sam došao i vidim temu: OSMI SEPTEMBAR MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI. Ma, OSMI SEPTEMBAR je DAN NEZAVISNOSTI MAKEDONIJE! he-he.
Najpre čestitke Kontroloru i Ljubici na pobedama, a onda sam seo da nešto anagramišem, pa evo što mi je ispalo:
SINE, DOĐU BESMRTNI MOMENTI - SPOMEN PARADISA
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
1. REĐAM I SUDIM! IDE MI! PERMANENTNA SPOSOBNOST! 2. NAROD SPASI ODREĐEN MINIMUM BESPAMETNOSTI! 3. ONDE IM SIN, OPTIMIST, SAM PRONAĐE MUDRE BASNE 4. MANI, PRESPOSOBNIM STUDENTIMA DOĐE SEMINAR 5. ONOMAD BÎ SMEĐI PAPIRUS, ONDA SMS EM INTERNET! 6. MI BISMO DA PROĐE SPREMNI STUDENT, A NE SOMINA! 7. DONESEN REĐI SPOMEN-DATUM, BITNI SPAS ROMIMA! 8. "PRITISNI PRST?", DEMODE, MAMA. -NEMA, BOSNI SUĐENO 9. PA, SRBINE, ODREĐENIM DATUMOM TI NE NOSIM SPAS! 10. SINE, DOĐU BESMRTNI MOMENTI - SPOMEN PARADISA .
1. REĐAM I SUDIM! IDE MI! PERMANENTNA SPOSOBNOST! 2. NAROD SPASI ODREĐEN MINIMUM BESPAMETNOSTI! 3. OPTIMIST SAM: ONDE IM SIN PRONAĐE MUDRE BASNE 4. MANI, PRESPOSOBNIM STUDENTIMA DOĐE SEMINAR 5. ONOMAD BÎ SMEĐI PAPIRUS, ONDA SMS EM INTERNET! 6. MI BISMO DA PROĐE SPREMNI STUDENT, A NE SOMINA! 7. DONESEN REĐI SPOMEN-DATUM, BITNI SPAS ROMIMA! 8. "PRITISNI PRST?", DEMODE, MAMA. -NEMA, BOSNI SUĐENO 9. PA, SRBINE, ODREĐENIM DATUMOM TI NE NOSIM SPAS! 10. SINE, DOĐU BESMRTNI MOMENTI - SPOMEN PARADISA .