Stipane, u arhivi imam dvadesetak premeta na ovu temu, no ovu PAKOSNU inačicu nemam.
stipan medo medolino
Broj poruka : 561 Datum upisa : 18.10.2014
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Pet 9 Jan 2015 - 20:00
ilijao ::
Uz godišnjicu rođenja književnice!
ONA MI SVE DOBRO!-reče Žan Pol Sartr.
SIMON DE BOVOAR
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
Naslov: PremetLuk Pet 9 Jan 2015 - 21:12
OVO MIS BERTAND (i=t)
PS: I kod Ilijinog premeta imamo izmjenu (O=I)
Luka
Naslov: PremetLuk Pet 9 Jan 2015 - 21:17
PremetLuk s izmjenom povodom 159. obljetnice rođenja srpskog skladatelja:
MANJA ETNOSVIRKA
ilijao
Broj poruka : 1230 Datum upisa : 15.04.2014 Godina : 63 Lokacija : Privlaka,Slavonija
Naslov: Anagramijada Pet 9 Jan 2015 - 21:47
Luka ::
OVO MIS BERTAND (i=t)
?
Ne vidim ,Luka, koje "O", i zašto treba izmijeniti, kao niti kako bi onda trebalo glasiti rješenje? Isto tako, i u tvom premetu nelogično mi je da je I=T! Za narečenu gospođu sam našao da se zove SIMON DE BOVOAR, a za to je sasvim korektno ONA MI SVE DOBRO. Osim ako je stvar u izgovoru!
stipan medo medolino
Broj poruka : 561 Datum upisa : 18.10.2014
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Pet 9 Jan 2015 - 21:53
PremetLuk s izmjenom povodom 159. obljetnice rođenja srpskog skladatelja:
MANJA ETNOSVIRKA
STEVAN MOKRANJAC
Luka
Naslov: Luka Pet 9 Jan 2015 - 22:14
OVO MIS BERTAND (i=t)
? Ne vidim ,Luka, koje "O", i zašto treba izmijeniti, kao niti kako bi onda trebalo glasiti rješenje? Isto tako, i u tvom premetu nelogično mi je da je I=T! Za narečenu gospođu sam našao da se zove SIMON DE BOVOAR, a za to je sasvim korektno ONA MI SVE DOBRO. Osim ako je stvar u izgovoru!
Mea culpa, i to više puta!
Htijući što prije nadopuniti tvoj premet sa slikom nisam provejeravao izgovor, već sam išao premetati SIMON DE BOVARI, i očito mi je u podsvjesti bila Flaubertova Madam Bovary. U brzini pri objavi sam zamijenio slova izmjene , dakle trebalo je T=I, a programu premeta uopće nisam primjetio da sam krivo ukucao i prezime njena oca, a baš mi je je bila zgodna nadopuna tvog premeta Trebalo je Bertrand, jer je puno ime francuske pjesnikinje: Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir.
Misleći da radim s pravim slovima, lako sam uočio da kod tebe ima tri O, te sam to i dopisao .
Ispričavam se tebi, osobito što ti je premet super i to ČIST, te rješavačima ako sam ih dove u zabludu.
Luka
Naslov: PremetLuk Pet 9 Jan 2015 - 22:54
Povodom obljetnice rođenja - dva djela književnika:
KVIZ: ŽESTOKA ČAPEKOVA SATIRA - IN! (č=i)
SATIRA K(NJ)IŽEVNIKA KAO ZAPOVESTI!
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Sub 10 Jan 2015 - 1:16
Evo ko je noćobdija
KAKO SE PRAVI IZ ŽIVOTA INSEKATA
ilijao
Broj poruka : 1230 Datum upisa : 15.04.2014 Godina : 63 Lokacija : Privlaka,Slavonija
Naslov: Anagramijada Sub 10 Jan 2015 - 8:03
OVO MIS BERTAND (i=t)
? Ne vidim ,Luka, koje "O", i zašto treba izmijeniti, kao niti kako bi onda trebalo glasiti rješenje? Isto tako, i u tvom premetu nelogično mi je da je I=T! Za narečenu gospođu sam našao da se zove SIMON DE BOVOAR, a za to je sasvim korektno ONA MI SVE DOBRO. Osim ako je stvar u izgovoru!
Mea culpa, i to više puta!
Htijući što prije nadopuniti tvoj premet sa slikom nisam provejeravao izgovor, već sam išao premetati SIMON DE BOVARI, i očito mi je u podsvjesti bila Flaubertova Madam Bovary. U brzini pri objavi sam zamijenio slova izmjene , dakle trebalo je T=I, a programu premeta uopće nisam primjetio da sam krivo ukucao i prezime njena oca, a baš mi je je bila zgodna nadopuna tvog premeta Trebalo je Bertrand, jer je puno ime francuske pjesnikinje: Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir.
Misleći da radim s pravim slovima, lako sam uočio da kod tebe ima tri O, te sam to i dopisao .
Ispričavam se tebi, osobito što ti je premet super i to ČIST, te rješavačima ako sam ih dove u zabludu.
Prvo sam pomislio da si bio na nekoj fešti pa si, došavši kući, izgorio u prevelikom htijenju i želji da se dokažeš na bojnom polju. A kad si otvorio ovu stranicu ni tu ti "đavo ne da mira", nego- ideš malo! ( Govorim iz osobnog iskustva, pa sam te razumio). A iskreno i mene je sve vuklo na Bovari, iz kog razloga sam i više provjerio izgovor. Da ne duljim, sve je OK!
Luka
Naslov: PremetLuk Sub 10 Jan 2015 - 8:25
OVO MIS BERTAND (i=t)
Mea culpa, i to više puta! Htijući što prije nadopuniti tvoj premet sa slikom nisam provejeravao izgovor, već sam išao premetati SIMON DE BOVARI, i očito mi je u podsvjesti bila Flaubertova Madam Bovary. U brzini pri objavi sam zamijenio slova izmjene , dakle trebalo je T=I, a programu premeta uopće nisam primjetio da sam krivo ukucao i prezime njena oca, a baš mi je je bila zgodna nadopuna tvog premeta Trebalo je Bertrand, jer je puno ime francuske pjesnikinje: Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir. Misleći da radim s pravim slovima, lako sam uočio da kod tebe ima tri O, te sam to i dopisao . Ispričavam se tebi, osobito što ti je premet super i to ČIST, te rješavačima ako sam ih dove u zabludu.
Prvo sam pomislio da si bio na nekoj fešti pa si, došavši kući, izgorio u prevelikom htijenju i želji da se dokažeš na bojnom polju. A kad si otvorio ovu stranicu ni tu ti "đavo ne da mira", nego- ideš malo! ( Govorim iz osobnog iskustva, pa sam te razumio). A iskreno i mene je sve vuklo na Bovari, iz kog razloga sam i više provjerio izgovor. Da ne duljim, sve je OK!
Za kraj, da ne propadne moja kombinacija evo PremetLuka na ispravno ime književnice:
O, OVO MIS BERTRAND!
Luka
Naslov: PremetLuk Sub 10 Jan 2015 - 8:32
Povodom 95. obljetnice osnutka:
DA L' ONA IGRA?
ilijao
Naslov: Anagramijada Sub 10 Jan 2015 - 8:41
Povodom 95. obljetnice osnutka:
DA L' ONA IGRA?
... OLI NAGRADA?
ilijao
Naslov: Anagramijada Sub 10 Jan 2015 - 9:02
Premetaljka za nezapamćen događaj!
"Napad je izazvao bes Parižana koji su putem društvenih mreža uputili poziv pod naslovom " ? ". Poziv na okupljanje u 19 časova na Trgu Republike u Parizu upućen je svima kojima su na srcu Republika, demokratija i sloboda štampe.