"Napad je izazvao bes Parižana koji su putem društvenih mreža uputili poziv pod naslovom " ? ". Poziv na okupljanje u 19 časova na Trgu Republike u Parizu upućen je svima kojima su na srcu Republika, demokratija i sloboda štampe.
JAČA LI MARS ?
I premetaljka s izmjenom!
OČAJ IL' SRAM ?
JA SAM ČARLI
ilijao
Broj poruka : 1230 Datum upisa : 15.04.2014 Godina : 63 Lokacija : Privlaka,Slavonija
Naslov: Anagramijada Sub 10 Jan 2015 - 12:25
medolino ::
ilijao ::
Premetaljka za nezapamćen događaj!
"Napad je izazvao bes Parižana koji su putem društvenih mreža uputili poziv pod naslovom " ? ". Poziv na okupljanje u 19 časova na Trgu Republike u Parizu upućen je svima kojima su na srcu Republika, demokratija i sloboda štampe.
JAČA LI MARS ?
OČAJ IL' SRAM ?
JA SAM ČARLI
Očekivao sam (još očekujem)masovni odaziv, jer i ja sam Čarli!Da to bude doprinos revoltu prema ovim događanjima. Rješenje premetaljke je ovdje sporedno!
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
Naslov: PremetLuk Sub 10 Jan 2015 - 15:23
PremetLuk s izmjenom uz 67. rođendan sportaša, rođenog u mjestu Bruvno, općina Gračac:
LEP KOŠ LIČANA!
stipan medo medolino
Broj poruka : 561 Datum upisa : 18.10.2014
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Sub 10 Jan 2015 - 16:31
Luka ::
PremetLuk s izmjenom uz 67. rođendan sportaša, rođenog u mjestu Bruvno, općina Gračac:
LEP KOŠ LIČANA!
(Č=Ć)
NIKOLA PLEĆAŠ
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Sub 10 Jan 2015 - 16:34
JAČA LI MARS ?
OČAJ IL' SRAM ?
JA SAM ČARLI
Očekivao sam (još očekujem)masovni odaziv, jer i ja sam Čarli!Da to bude doprinos revoltu prema ovim događanjima. Rješenje premetaljke je ovdje sporedno!
Ako vam se čini da je sve u redu, nešto ste sigurno propustili!
stipan medo medolino
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Sub 10 Jan 2015 - 17:49
Kontrolor ::
JAČA LI MARS ?
OČAJ IL' SRAM ?
JA SAM ČARLI
OČAJ SILAMA (O=R)
A MIR GLASAJ! (Č=G)
stipan medo medolino
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Sub 10 Jan 2015 - 19:09
Povodom smrti talijanskog filmskog redatelja i scenariste.
FORCA SCENARIO (A=S)
ilijao
Broj poruka : 1230 Datum upisa : 15.04.2014 Godina : 63 Lokacija : Privlaka,Slavonija
Naslov: Anagramijada Sub 10 Jan 2015 - 19:51
Povodom smrti talijanskog filmskog redatelja i scenariste.
FORCA SCENARIO (A=S)
FRANCESCO ROSI
Luka
Broj poruka : 4733 Datum upisa : 30.04.2011
Naslov: PremetLuk Sub 10 Jan 2015 - 22:26
Kontrolor ::
Premetaljka za nezapamćen događaj! "Napad je izazvao bes Parižana koji su putem društvenih mreža uputili poziv pod naslovom " ? ". Poziv na okupljanje u 19 časova na Trgu Republike u Parizu upućen je svima kojima su na srcu Republika, demokratija i sloboda štampe.
JAČA LI MARS ?
I premetaljka s izmjenom! OČAJ IL' SRAM ?
JA SAM ČARLI
OČAJ SILAMA (O=R)
A MIR GLASAJ! (Č=G)
SMAJLI-ŠARA
N. Petkovski
Broj poruka : 4992 Datum upisa : 17.01.2011 Godina : 77
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Ned 11 Jan 2015 - 1:20
Konačno da se pojavi i slovo "Š", jer nije JA SAM ČARLI, več francuski JA SAM ŠARLI (na francuskom CH = Š)
ilijao
Naslov: Anagramijada Ned 11 Jan 2015 - 8:17
N. Petkovski ::
Konačno da se pojavi i slovo "Š", jer nije JA SAM ČARLI, več francuski JA SAM ŠARLI (na francuskom CH = Š)
Imao sam ja, Nikola, spremnu varijantu : AL' MARS JAŠI ! , ali kako sam našao i više izvora sa izrazom Čarli ( čak i u nekim medijima RS) a pogotovo u RH, odlučio sam se za varijantu koja mi je izgledala efektnije i pitkije. Na tv programima svih kuća pojavljuje se također samo izraz Čarli , pa sam to uzeo zdravo za gotovo! A opet ponavljam, važniji je taj gnusni čin od varijante imena! Pozdrav!
ilijao
Naslov: Anagramijada Ned 11 Jan 2015 - 8:38
Povodom 165. godišnjice rođenja Eugena Kumičića !
JESI- NISI KOLOS !
N. Petkovski
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Ned 11 Jan 2015 - 9:25
JENIO SISOLSKI
N. Petkovski
Naslov: Re: ANAGRAMIJADA Ned 11 Jan 2015 - 9:47
Imao sam ja, Nikola, spremnu varijantu : AL' MARS JAŠI ! , ali kako sam našao i više izvora sa izrazom Čarli ( čak i u nekim medijima RS) a pogotovo u RH, odlučio sam se za varijantu koja mi je izgledala efektnije i pitkije. Na tv programima svih kuća pojavljuje se također samo izraz Čarli , pa sam to uzeo zdravo za gotovo! A opet ponavljam, važniji je taj gnusni čin od varijante imena! Pozdrav!
Ma znam ja da je tako i da se mnogo puta pojavilo to ČARLI, ali danas se sve svodi na engleskom, ljudi ne znaju francuski, pa sve čitaju kao da je engleski. A to da je pogrešno, niko ne haje.
Imao sam ovakav slučaj: na TV programima Eurosport 1 i Eurosport 2 komentatori koji naravno ne znaju da pročitaju imena francuskih sportista, u smučarskim skokovima su francuskog skakača koji se piše VINCENT DESCOMBES SEVOIE izgovarali ... SEVOJ. Pošto se danas zna samo engleski, oni ne znaju da se na francuskom jeziku diftong "OI" čita "OA" i da je pravilno SEVOA. Mejlom sam im se javio i upozorio na grešku, pa sada kažu kako valja - SEVOA.
Ili recimo ovo: u svetu je poznata firma BAZARLAND - lanac diskont magazina. Ime je francusko i čita se BAZARLAND, ali ga svi izgovaraju engleski BAZARLEND i još se podmevaju kad neko izgovori BAZARLAND.
Nekoć je u školama francuski jezik bio prvi strani jezik koji se izučavao, danas međutim sve je poenglezovano, francuski je ostao samo kao "jezik diplomatije" i niko ne zna da čita francuski.
ilijao
Naslov: Anagramijada Ned 11 Jan 2015 - 10:58
Ma znam ja da je tako i da se mnogo puta pojavilo to ČARLI, ali danas se sve svodi na engleskom, ljudi ne znaju francuski, pa sve čitaju kao da je engleski. A to da je pogrešno, niko ne haje.
Imao sam ovakav slučaj: na TV programima Eurosport 1 i Eurosport 2 komentatori koji naravno ne znaju da pročitaju imena francuskih sportista, u smučarskim skokovima su francuskog skakača koji se piše VINCENT DESCOMBES SEVOIE izgovarali ... SEVOJ. Pošto se danas zna samo engleski, oni ne znaju da se na francuskom jeziku diftong "OI" čita "OA" i da je pravilno SEVOA. Mejlom sam im se javio i upozorio na grešku, pa sada kažu kako valja - SEVOA.
Ili recimo ovo: u svetu je poznata firma BAZARLAND - lanac diskont magazina. Ime je francusko i čita se BAZARLAND, ali ga svi izgovaraju engleski BAZARLEND i još se podmevaju kad neko izgovori BAZARLAND.
Nekoć je u školama francuski jezik bio prvi strani jezik koji se izučavao, danas međutim sve je poenglezovano, francuski je ostao samo kao "jezik diplomatije" i niko ne zna da čita francuski.
Znam i to i slažem se! Vrlo jednostavan primjer je i BURŽOASKA REVOLUCIJA, a ne BURŽUJSKA! Međutim i Francuzi su vrlo licemjerni, pa su u BAZAR LAND ubacili LAND kako bi privukli engleštinu- pola svijeta ,( ne znam francuski, a pretpostavljam da bi vrlo glupo zvučalo BAZAR i francuski ZEMLJA( LAND)! Da potrošače asocira na Gardaland, Diznilend i slično... Dakle , marketinški trik na kom ne treba graditi opći stav!