OVA ANKETA NE VAŽI! POGLEDAJTE POSEBNU TEMU "ANKETA"
OVA ANKETA NE VAŽI!
0%
[ -1 ]
OVA ANKETA NE VAŽI!
0%
[ 1 ]
Ukupno Glasova : 0
Zatvoreno sondiranje
Autor
Poruka
Charli
Broj poruka : 14 Datum upisa : 27.06.2009 Godina : 64 Lokacija : Becej
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 11:26
lakikiki - Charli2 4 - 6 (3902 - 3926)
Poslednji izmenio Charli dana Sub 11 Jul 2009 - 11:31, izmenjeno ukupno 1 puta
Lennnka
Broj poruka : 655 Datum upisa : 20.06.2009
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 11:30
iris - micuna = 12 : 5
Poslednji put izmenio micuna dana Sub 11 Jul 2009 - 12:47, izmenio ukupno 2 puta
iris
Broj poruka : 44 Datum upisa : 03.07.2009
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 11:32
radivoj - iris 7:5
Radivoj
Broj poruka : 38 Datum upisa : 19.06.2009 Lokacija : Blizu Anje
Naslov: postoji treci nacin-jedini ispravni Sub 11 Jul 2009 - 11:47
Postoji i treci nacin bodovanja koji je jedini ispravan kad je rec o timskom mecu.Ono sto treba da razlikujete je mec izmedju pojedinaca i timova.U svakom timskom sportu sabiraju se poeni.Ne da igrac gol ili kos pa mu se onda pripisu dva boda pa sabiramo bodove.Isto tako ne postoji duel centarforava dva tima pa sad ko je dao vise golova dobije dva boda.Neko ce reci ne igramo svi cetvoro u isto vreme (kao fudbaleri i kosarkasi),a i to nije tacno.Ja jos nisam odigrao mec a da nije usao partner od igraca koji igra protiv mene, da nesto komentarise, bodri ili prosto mozda i smeta.Naravno odmah dobije podrsku od svog partnera koji igra, pa cak i kad taj isti partner pre meca me zamoli da ne korisitm smajlije i chat tokom meca.Dakle kompletni timski mec iako ne igramo svi u isto vreme.
Znaci treba sabirati rezultate iz sve cetiri partije koju igraju dva tima i to je konacni rezultat meca na osnovu kojeg se dodeljuju dva boda.Ne postoji timski sport u kome se boduje rezultat pojedinca.Pojedinac moze da bude nagradjen kao najboji "strelac",ali svi njegovi poeni se sabiraju, kao i svih drugih i dodeljuju timu.Nije to nikakvo vracanje na staro , vi treba da znate da je ovo nesto sasvim novo jer ni dragoslav nije pravio ligu parova ,a ni mi do sad.
Znaci rezultati treba da se zapisuju u formi 4123-3926,a ne 10-7, jer je i ovo deset vec bodovanje,a kao sto rekoh rezultati pojedinca se ne bodoju kad igraju timovi, vec samo i iskljucivo rezultati celog tima.Znaci dva boda za pobedu tima i vodi se i skor poena u slucaju da dva tima imaju jednak broj bodova.
To je moje skromno i ispravno misljenje.Znam da je sad kasno da se ovo primeni i mislim uopste je besmisleno u pola turnira razmatrati sistem bodovanja,jer sad se prilikom glasanja moze i kalkulisati kad znamo rezultate.Mislim da se pre sledeceg turnira MORA sve precizirati pa tek onda pocinjati igrati.Hvala na paznji i ustupljenom prostoru
Kontrolor Admin
Broj poruka : 13674 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 69 Lokacija : Požarevac
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 12:09
Radivoj ::
Postoji i treci nacin bodovanja koji je jedini ispravan kad je rec o timskom mecu.Ono sto treba da razlikujete je mec izmedju pojedinaca i timova.U svakom timskom sportu sabiraju se poeni.Ne da igrac gol ili kos pa mu se onda pripisu dva boda pa sabiramo bodove.Isto tako ne postoji duel centarforava dva tima pa sad ko je dao vise golova dobije dva boda.Neko ce reci ne igramo svi cetvoro u isto vreme (kao fudbaleri i kosarkasi),a i to nije tacno.Ja jos nisam odigrao mec a da nije usao partner od igraca koji igra protiv mene, da nesto komentarise, bodri ili prosto mozda i smeta.Naravno odmah dobije podrsku od svog partnera koji igra, pa cak i kad taj isti partner pre meca me zamoli da ne korisitm smajlije i chat tokom meca.Dakle kompletni timski mec iako ne igramo svi u isto vreme.
Znaci treba sabirati rezultate iz sve cetiri partije koju igraju dva tima i to je konacni rezultat meca na osnovu kojeg se dodeljuju dva boda.Ne postoji timski sport u kome se boduje rezultat pojedinca.Pojedinac moze da bude nagradjen kao najboji "strelac",ali svi njegovi poeni se sabiraju, kao i svih drugih i dodeljuju timu.Nije to nikakvo vracanje na staro , vi treba da znate da je ovo nesto sasvim novo jer ni dragoslav nije pravio ligu parova ,a ni mi do sad.
Znaci rezultati treba da se zapisuju u formi 4123-3926,a ne 10-7, jer je i ovo deset vec bodovanje,a kao sto rekoh rezultati pojedinca se ne bodoju kad igraju timovi, vec samo i iskljucivo rezultati celog tima.Znaci dva boda za pobedu tima i vodi se i skor poena u slucaju da dva tima imaju jednak broj bodova.
To je moje skromno i ispravno misljenje.Znam da je sad kasno da se ovo primeni i mislim uopste je besmisleno u pola turnira razmatrati sistem bodovanja,jer sad se prilikom glasanja moze i kalkulisati kad znamo rezultate.Mislim da se pre sledeceg turnira MORA sve precizirati pa tek onda pocinjati igrati.Hvala na paznji i ustupljenom prostoru
Ima primera gde ova logika važi ali ima i suprotnih. Stvarno mislim da se na osnovu već navedenog primera vidi nelogičnost sabiranja rezultata. O tome je Zoki pisao i na onom forumu. Bolje prođe igrač sa manje pobeda zato što je napravio jedan ekstra rezultat. Primer bodovanja timske pobede možemo uzeti iz tenisa na primer (Dejvis kup): ne sabiraju se ni gemovi ni setovi već pobede pojedinaca. Postavljenu anketu treba da sprovedemo do kraja, a za sledeće turnire se više uključite ovakvim konstruktivnim diskusijama i sve će biti u redu.
@ ....rezultati treba da se zapisuju u formi 4123-3926,a ne 10-7....
Ovo je sasvim svejedno jer je rezultat u bodovima svakako 2:0, a malo je lakše baratati manjim brojevima.
female
Broj poruka : 165 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 64 Lokacija : rs, bih
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 13:46
female - micuna 3 : 10
Charli
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 13:47
iris - Charli2 3918 - 3941 4 - 7
Radivoj
Broj poruka : 38 Datum upisa : 19.06.2009 Lokacija : Blizu Anje
Naslov: Nije svejedno Sub 11 Jul 2009 - 13:51
Primer iz tenisa uopste ne odgovara nasem takmicenju.Da sad ne ulazim u dublje analize i objasnjavanja.Znaci mi smo, bar sam ja tako shvatio, hteli da napravimo nesto drugo,jer takmicenje pojedinaca smo vec imali.Ovo sto sad vi forsirate je prakticno isto to samo sto imamo "dva pojedinca" na jednoj strani.Besmisleno, po meni.Mi smo trebali da napravimo nesto dijamertalno.Dakle da sto vise dodje do izrazaja tim, da se oseti timski duh, da zaista imas osecaj da si u timu i da igras za tim.Imajuci u vidu igru koju igramo i ogranicene tehnicke mogucnosti to se najblize i najboljje postize nacinom bodovanja koji sam ja predlozio i za koji nisam jos procitao ni jednu zamerku ili manjkavost.
Ne moze biti svejedno kad se upise 4320- 4300 i 10-7.Recimo Zoki i ANJA (pozdrav od Bilba za ubedljivo najjacu igracicu turnira) su imali tu razliku od 20 poena.Elem,neka veca razlika u poenima ce isto pasti pod bodovanje 10-7 sto nikako ne moze da bude isto.Na stranu to sto sam vec rekao da ne moze da se boduje rezultat pojedinca u timskom mecu.
Sto se ankete tice ne mogu da glasam.Razlog je prost. Ne zelim da glasam protiv svog tima,a isto tako ne mogu da glasam za ubeldjivo najgori predlog od ova tri.Po trenutnim rezultatima mom timu ("Odbaceni") bi najvise odgovarao taj sistem bodovanja pojedinca u timu,a opet s druge strane sistem sabiranja rezultata je pravedniji i priblizniji onome sto sam ja predlozio i sto je jedino ispravno u igri timova.Dakle bez mog glasa.
bridge
Broj poruka : 405 Datum upisa : 20.06.2009 Lokacija : beograd
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 14:09
To sto neces da glasas Radivoje, ne znaci da temu treba da rasipas na vise mesta, jer i stav da neces da glasas tice se ankete, a ne mesta gde unosimo rezultate Tvoje misljenje je ispravno ili neispravno kao i svako drugo, a na pravom mestu mozda i ima nekog efekta.
Charli
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 14:58
Radivoj - Charli2 3989 - 4130 (5-10)
zokikov
Broj poruka : 58 Datum upisa : 19.06.2009 Godina : 62 Lokacija : Mladenovac
Naslov: Re: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 15:37
lakikiki zokikov 10:7
makicaka
Broj poruka : 502 Datum upisa : 20.06.2009 Godina : 50
Naslov: TURNIR PAROVA Sub 11 Jul 2009 - 16:05
makicaka : micuna 4 : 11